LacaTeddyPepaxImo

A Rockin' RockCats története

A Rockin' RockCats 1994 decemberében alakult Hatvanban. A három alapító tag közül csak Laca maradt a jelenlegi felállásban. Alapító tagok voltak: Laca - ének, Max - gitár és Norbi - dob. Rájöttek, hogy basszus nélkül nem lehet zenekart csinálni, ekkor állt be Vladár Tamás, basszusgitárral. Mivel Max gitártechnikája is egy kis kivetnivalót hagyott maga után, ezért szóltak Pepe-nek, aki kisegítette őket, így került be, mint szólógitáros, bár ő inkább zongorázni szerettet volna a csapatban. Az első koncert már szilveszterkor volt és a másodikról (Dali beli buli) már videofelvétel is készült. Először Max lépett ki a bandából, de ránk hagyott dalait, még ma is játszuk ( az ő szerzeményei a Rock and Rollnak mindig menni kell! és a Motoros c. dal is). Őt egy pár év múlva Tamás követte, amikor is Laca átvette a basszus szerepét újonnan vásárolt nagybőgőjével. A zenekar pályafutása alatt sok kiegészítő gitáros megfordult nálunk: Hényel Csaba, Varga Róbert, Zsigri Tihamér, Kis Róbert (Icis) és Max is mindig visszatért. A zenekar nevéhez fűződik a magyarországi első rockabilly fesztivál a WildCat Night, ami 1999 óta meghatározó rendezvény a rockabilly-t szerető és ismerők körében. Ez a fesztivál nagyon sok zenélni tudó fiatalnak adott indíttatást arra, hogy rockabilly zenekart alapítson. Éppen ezért ezzel az eseménnyel teremt lehetőséget a banda elsősorban a magyarországi és a külföldi zenekaroknak, akik meg szeretnék mutatni magukat a nagyközönségnek, de még nincs teljes műsoruk egy önálló koncerthez. Ezzel a rendezvénnyel a zenekarnak sikerült megismertetnie és megszerettetnie a rockabilly stílust szélesebb közönséggel. Az évek alatt egyre több látogató kíváncsi erre a stílusra és minden külsőségre, ami vele jár. Kivívta a banda az elismerését nemcsak határokon innen, hanem túlról is. A magyarországi rock’n’roll zenekarok között immáron nagy megtisztelést jelent, ha játszhatnak ezen a rendezvényen. A 16 év óta megrendezésre kerülő rockabilly jamboree-nak azóta sincsen vetélytársa, tehát egyedülálló kezdeményezés hazánkban! Az utóbbi években már külföldi fellépők is szerepeltek. Az első fesztivált követően került az együttesbe Gyanta, Norbi kiválása után. Nagyon megviselt bennünket ez a dolog, hiszen Norbi alapítótag volt.
2000 januárjától a zenekar felállása tehát a következő: Pepax - ének, gitár, Laca - ének, bőgő, Gyanta - dob
Ebben az évben jelent meg (2000. július elején) a banda első stúdiólemeze, a Rock And Rollnak mindig menni kell!
2003 januárjától Gyanta átvette a ritmusgitáros és egyik énekes szerepét, így felvettünk egy dobost Teddy személyében.
2003 Júniusától Gyanta kiszállt a bandából. Maradtunk tehát újra hárman:
Laca- ének, bőgő
Pepax-ének, gitár
Teddy- dob
2007. Július 10-én jelent meg második stúdióalbumunk Cats Boogie címmel. Stílusában folytattuk az előző lemez hangulatát.
2010-ben kiegészültünk egy új ritmusgitárossal, így még változatosabb és érdekesebb lett a műsorunk. Az öreg Imo a hatvani Treff zenekarból igazolt át hozzánk, ahol billentyűskén funkcionált.
2011. Október 08-n megjelent a banda új EP-je a Világ csavargója címmel, amely dalból elkészült a zenekar első komolyabb videoklipje.
2012-ben megjelent a második lemezünkről készült újabb videoklip, amely a Motoros c. dalunkhoz készült.
2013-ban írtunk mi is a Hatvan dala pályázatra egy szerzeményt, amely (sajnos) nem felelt meg az elvárásoknak, valamint elkezdtük a következő nagylemezünk felvételét.
2013 Októberében az Önkormányzat felajánlására a hatvani Kossuth téren került megrendezésre az együttes által 14 éve kezdeményezett rockabilly fesztivál (WildCat Night) a Sörfesztivál keretein belül. Nagyon jó visszhangja volt ennek a kezdeményezésnek.
2014 Márciusában napvilágot látott a zenekar 3. stúdióalbuma Black & Wild címmel, amit nagyon várt már a közönség. Ez lett az idáig elkészített lemezeink közül a legjobban hangzó. Ezen a hanghordozón hallható az a dal, amit a banda a Hatvan dala pályázatra nyújtott be előző évben. A közönség nagyon jól fogadta ezt az albumot.
2014 év elején elkészült az együttes új videoklipje WildCat Night címmel, amely a fesztivált kronológiai sorrendben eleveníti fel egy kis öniróniával fűszerezve.
2014. December 20-n megrendeztük Hatvanban a zenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából egy nagyszabású koncertet, ahol az idáig közreműködő zenészekkel együtt és vendégzenészek közreműködésével idéztük fel az elmúlt 20 év fontosabb zenekari emlékeit és dalait. Ezen az estén Hatvan város polgármestere díszoklevelet adományozott a zenekarnak, amellyel elismerték a banda munkásságát és a város népszerűsítéséért tett jelentős szerepét.
A 20 éves fennállásunk alatt nagyon sok helyen játszottunk már. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük pl. az agárdi Popstrand-ot, a Sziget fesztivált, Petőfi Csarnok-ot , Pannonia fesztivált, Hegyalja fesztivált, nagyon sok városi rendezvényt és még több motoros-találkozót (pl. a siroki, ahol 5-6 ezer ember előtt szoktunk játszani már évek óta). 2011-ben fergeteges koncertet adtunk Hatvan testvérvárosában Kézdivásárhelyen, több mint 3 ezer embernek.
Vidéki bandához képest nekünk volt először Budapesten állandó rockabilly klubbunk, ami még a mai napig is működik. Feldolgozásainkat a nagy rockabilly és rock'n'roll előadóktól játszuk pl. Elvis Presley, Buddy Holly, Eddie Cochran, Carl Perkins, Eddie Bond, Billy Lee Riley. Saját szerzeményeink döntő többségét a gitárosunknak, Pepax-nak köszönhetjük.


A tagokról

Laca Vissza a lap tetejére

Laca vagyok, a banda bőgőse és énekese. Zenei pályafutásomat a Rakeccben kezdtem. Először mint énekes, később pedig a bőgőt is a magamévá tettem.

Vissza a lap tetejére Teddy

Teddy vagyok, a zenekar dobosa, valamint a koncert szervező. Vass Tibor néven 1972. november 10-én születtem Marcaliban, majd 1984-ben Jászárokszállásra költöztünk, így jászsági lettem. A zene iránt egész fiatal koromba kezdtem érdeklődni, mivel a családban is voltak zenészek. A dobolást kartonpapír és fakanállal kezdtem. Na, aztán jött a dobverő és a dobszerkó. Az első zenekarom '88-ban alakul. Egy punk zenekar volt, a zenekar neve Majdnem. Amikor megkérdezték, miért ezt a nevet választottuk, hát mert majdnem összejött. Aztán 1991-ben behívtak katonának. Ku*va jó volt, gondolhatod, na, de ott is doboltam! 1994-ben beszálltam egy lakodalmas zenekarba, ami elég jó volt, sok volt a sör és a pi*a , Aztán 2000-be csináltam egy The Shadows, tribute zenekart Rocky Fortuna néven. 2002-ben Árokszálláson, egy közös fellépésen ismertem meg a Rockin’ RockCats zenekart, és 2003-ban, amikor felkértek, hogy helyettesítsem Gyantát a dobszerkó mögött, boldogan vettem át a „stafétaverőket”! Azóta is oszlopos tagja vagyok a bandának. 2004-ben, Jászárokszálláson elkezdtem szervezni egy rockfesztivált (Legalja Feszt), ami a mai napig megrendezésre kerül. Na, akkor még egy pici:
Kedvenc zenekar: Motör Head, Elvis, Kalapács, Blues Company, Ramones
Kedvenc film : Nyughatatlan
Kedvenc szín: Fekete
Kedvenc étel : Rántott hús, pörkölt
Kedvenc ital : Sör, pálinka, Jagermeister
Na akkor barátaim ennyi, és ha valakinek ez nem elég, akkor koncerten személyesen mindenkit kielégítek. (a további információkat illetően….)
Csók mindenkinek!
Tisztelettel: Rockin’ Teddy
Pepax Vissza a lap tetejére

Pepax vagyok, a zenekar gitárosa és egyik énekese, valamint saját dalaink döntő többségének szerzője. Angol nyelvterületen szerzett csekély tudásomnak köszönhetően én fordítom több-kevesebb sikerrel a dalaimat angolra.
Hatvanban, 1973. március idusán, azaz 15-én láttam meg a napvilágot. Már kisgyerek koromban is szerettem szerepelni, produkálni magam. A zenélés iránt 14 éves koromban kezdtem érdeklődni. Mint a régi zenészek, én is a templomi kórusban kezdtem. Megtanultam gitározni, de az első zenekaromban (The Taylors) csak énekes voltam. Mivel nem volt állandó billentyűsünk, így autodidakta módon megtanultam zongorázni is és korhű orgonámmal erősítettem a zenekart. Sohasem vonzott a kortárs zene, így ez a banda is nosztalgia muzsikát játszott. A The Taylors-szal megírt dalokat két album tartalmazza, az egyik az Irány a Nyár, a másik pedig a Sárga rózsa címet kapta. Feloszlásunk után szólt egy régi barátom, kóristatársam (Norbi), hogy alakuló zenekarukba szükségük lenne egy gitárosra. Ő általa ismertem meg a rock and roll műfajt behatóbban, s így kerültem a Rockin' RockCats-be.
Vissza a lap tetejére Imo

Imo vagyok, az Öreg. 1958.november 5.-én születtem. A dadus emlékei szerint már akkor sem sírtam, hanem énekeltem. Egészen fiatalon felfigyeltek muzikális érzékemre, 4-5 éves koromban (akkoriban nálunk rockabilly nem lévén), Galgamácsára vittek Jula’ nénihez énekelni. A zene gyakorlatilag egész életemet végigkísérte, a népzenétől a lakodalmas rockon, a heavy metálon keresztül, míg végre megérkeztem az igazihoz, a rockabilly- hez. Az első igazi fellépésem a 70-es évek elején egy Fer Beat Band nevű Versegi zenekarban volt, ahol is az akkori dobos motoros balesete következtében be kellett ugranom, én voltam a lábdob!!! Gyakorlatilag a vonós hangszerek kivételével szinte minden hangszert kipróbáltam, volt banjo-m, szaxofonom, dobom, szintetizátorom, van két Hammond orgonám, de az igazi hangszerem a gitár! Itt tarok napjainkban, és ha már születésemtől, remélem halálomig fog kísérni a zene! Köszönet érte a Rockin’RockCats zenekarnak, és mindenkinek, aki segítette, elviselte zenei mániám!!!