Hírek

2017.10.10.Az elmúlt hétvégén összeült a banda és egy döntés született, melyet hamarosan nyilvánosságra hozunk! :)
Mindenkit szeretettel várunk ezen a szombaton (14-n) a hatvani sörfesztiválra, amely már nem a Kossuth téren, hanem a Népkertben várja az érdeklődőket!
Gyertek minél többen! :)


2017.10.02.A 40. heti dalt a legendás Billy Lee Riley emlékére írta Pepax. Azért mostanra időzítettük a feltöltését, mert ezen a héten (október 05-n) ünnepelné a 84. születésnapját. Az egyik leghíresebb szerzeménye a marslakókról szól (amit mellesleg feljátszottunk az első Rakecc nagylemezre). A saját bandáját is így nevezte el: Marslakók (Little Green Men).
Ez a nóta is arra a bizonyos tribute albumra készült, amire pl. a Buddy c. dal is.
Remélem, tetszik! :)
A dal címe:
...és a Marslakók


2017.09.25.A 39. heti dal a legfrissebbek közül való, tehát 2017-ben írta Pepax. Stílusát tekintve neorockabilly. Valaki mondta, hogy a rockabilly nóták jobban szólnak angolul, hiszen ez a stílus nem rendelkezik magyar gyökerekkel. Ebből az okból ez a dal is angol nyelven született meg. Talán így nagyobb tömeghez juthat el. Szerinted? :)
A dal címe:
Don't You Go


2017.09.18.A 38. heti dalt 2016-ban szerezte Pepax. Ilyen tempójú, gitározású és kialakítású nótát már régóta szeretett volna írni. A témája egy fiú szerelmi vallomása, ami eléggé egyedire sikerült. A dal végére került egy csattanós fordulat, amely női szemmel érthető és teljesen kézenfekvő is.
Szerinted is?
A dal címe:
Légy enyém


2017.09.11.A 37. heti dalt 1993-ban írta Pepax, rock and roll stílusban. A kislányának, Boginak nagyon megtetszett, amikor nem olyan régen újra átdolgozta és kitalált hozzá egy új részt, amit természetesen bele is tett a végső verzióba.
Reméljük, neked is tetszik!
A dal címe:
Vedd az új ruhád fel!


2017.09.04.A 36. heti dalt 2003-ban írta Pepax Charles Hardin Holley alias Buddy Holly emlékére. Ő a kedvenc előadója. Szeretett volna egy olyan nótát írni, amelyikben a jelentős dalait sorolja fel, így nem sok értelme lett volna magyarul megírni, tehát angol a dalszövege.
A készülő tribute album egyik dala ez, ami Buddy Holly-nak állít emléket a rá jellemző stílusjegyek felhasználásával.
Azért most időzítettük ennek a dalnak a feltöltését, mert mostanában (szeptember 07-n) emlékezünk Buddy Holly születésnapjára.
Az ég vigyázzon rád, Buddy!
A dal címe:
Buddy


2017.08.28.A 35. heti dal Pepax legfrissebb szerzeményei közül való, tehát 2017-ben született. Már régi vágya volt, hogy írjon egy instrumentális (ének nélküli) dalt, hiszen nagy kedvencei a Shadows és a Ventures is (hogy csak a legismertebbeket említsem). Ezzel a nótával teljesült az álma. :)
A dal címével azonban teljesen tanácstalan volt. Megkérdezte a zenésztársait, hogy nekik mi jut az eszükbe erről a zenéről, és Teddy javasolta az Éjféli lovas címet. Nagyon megtetszett neki, így kapta ez a dal ezt a címet. Remélem, neked is tetszik?!
A dal címe:
Midnight Rider


2017.08.21.A 34. heti dalfeltöltés egy olyan dal, amelyik Pepax második szerzeménye volt. Szabó Levivel írta közösen 1991-ben, és eléggé pörgősre sikeredett. A The Taylors zenekar egyik sikerdala volt, amelyik megalapozta a népszerűségét.
2016-ban még készült hozzá egy versszak, így még kerekebb lett a történet. ;) Remélem, neked is tetszik?!
A dal címe:
Utcabál


2017.08.14.33. heti dalát 2016-ban írta Pepax. Egy paródiának ill. viccnek szánta, hogy hogyan lehet pár összehányt szóból egy komplett dalt írni. Vannak olyan zenekarok, akik egy egész karriert építenek az ilyen fajta nótákra! :)
Egyébként Lacának is tetszenek az ilyen felépítésű szerzemények, és mivel éppen ma van a születésnapja, ezért Pepax neki szánja ezt a dalt szülinapi ajándékként.
Remélem, neked is tetszik?! ;)
A dal címe:
Rock-A-Hilly-Billy-Boogie Bop


2017.08.07.32. heti dalfeltöltés egy forró nyári éjszakáról szól és 1998-ban írta Pepax. Ez azok közé a kevés nóták közé tartozik, amik még Lacának is tetszik, bár ő nagyon megválogatja azokat, amik nekik is megfelelnek. :)
Neked is tetszik?
A dal címe:
Egy nyári éjszakán


2017.07.31.A 31. heti dalfeltöltés 2007-ben íródott. Sam Phillips, a Sun studio kitalálójának és létrehozójának emlékére írta Pepax, aki 2003.07.30-n hagyott itt bennünket. Ebből a szomorú alkalomból lett erre a dátumra időzítve ez a nóta. Egy olyan lemez címdó dala ez a szerzemény, amellyel tisztelgünk a régi rockabilly és rock'n'roll előadók előtt. Ezen az albumon olyan nóták lesznek, amik azoknak a zenészeknek a stílusára jellemzőek, akikről szólnak a szerzemények. Lesznek dalok Johnny Cash, Buddy Holly, Chuck Berry, Billy Lee Riley stb. stílusában.
Ez a dal pedig a Sun recordsnak és Sam Phillips-nek állít emléket. Kivételesen, most nem mellékelem a dal szövegét, mivel az zavarná a képi élményt.
Remélem, tetszik! ;)
A dal címe:
Sun studio


2017.07.24.A 30. heti dal 1995-ben született. Nagyon sokáig befejezetlenül "porosodott" az asztali fiókban, majd 2016-ban Pepax kiegészítette pár gondolattal, és átgyúrta egy kissé, hogy rock and roll-osabb legyen, mert stílusilag inkább a beat-hez állt közelebb. Így viszont, a vokálokkal kiegészítve egész tűrhető lett. ;)
A dal címe:
Átnézel énrajtam


2017.07.17.A 29. dalt Pepax 1993-ban írta, amikor még nem volt a Rakecc és ő is még a The Taylors-ban énekelt.
Egy nyári napról, egy nyaralásról a tengerparton és egy esti utcabálról szól ez a könnyed sláger, aminek a címén nem kellett sokáig gondolkodni. :)
A dal érdekessége, hogy a vokalisták között hallható a kislánya, Bogi, mostani zenésztársa Laca, és a régebbi dobosunk Gyanta (alias Wild Jack) is.
Ez a nóta is hallható a 2015-ben megjelent Kedvenceink albumon!
A dal címe:
Rock and Roll


2017.07.10.A 28. heti dalt 1995-ben írta Pepax. Ez volt az első szerzeménye, amit már a Rakecc tagjaként írt. Azért is van benne a gitárszóló mellett zongoraszóló is, mert a Rakecc előtti bandájában (a The Taylors-ban) zongorázott. A Rakeccben viszont nem volt igény a zongorára, így átváltott a gitárra. (Reméljük, nem tette rosszul!) :)
Ez a dal akár a folytatása is lehetne a Szállj le a nőmről már c. szerzeménynek.
A dal címe:
Jól vigyázz!


2017.07.03.A 27. heti dalt 2014-ben írta Pepax. Egy könnyed, nyári dal Billy Haley stílusát idézve, szaxofonnal, gitárral és kérdés-felelek jellegű főének és vokálokkal.
A készülő, Sun Studio c. album egyik legjobban várt dala ez, ami már megjelent 2015-ben a Kedvenceink c. albumon is.
A dal címe:
Boldoggá tesz


2017.06.26.A 26. heti dalt 2011-ben írta Pepax. Az '50-es években majdnem minden előadónak volt egy ilyen témájú dala, ezért én ő úgy gondolta, hogy ír egy hasonlót. Ez lett tehát a Pepax-os változat. :)
Zenei stílusát tekintve melankólikus rockabilly, hiszen a dal szövege ezt kívánta meg. Témailag egy csalódott szerelmesről szól, aki a vonattól várja azt, hogy az élete jobbra fordul.
A dal címe:
Éjféli gyorsvonat


2017.06.19.Itt van a nyár, kitört a szünidő, vége van az iskolának. Ezért lett időzítve erre az alkalomra ezt a nótát, hiszen az utolsó iskolai napról, és az ezt követő esti utcabálról szól. A 25. heti dal 1992-ben írta Pepax, még amikor a The Taylors-ban zenélt. Egy igazi nyári, könnyed hangulatú hully-gully stílusú szerzemény.
A dal címe:
Suli végi buli


2017.06.12.Itt a június, irány a Nyár! A 24. dalfeltöltés Pepax első szerzeményei között volt, amit Szabó Levivel együtt írt 1989-ben. Ez volt a The Taylors legnagyobb slágere és az első lemezük címadó dala is. Eredeti verzióban nem volt benne ennyi vokál, a mostani leporolást követően vált végleges , DOO-WOOP-os verziójúvá.
A Rakecc is feldolgozta és már több ízben is felcsendült koncerteken, legutóbb a 20 éves jubileumi bulin.
A dal címe:
Irány a Nyár


2017.06.05.A 23. heti dal Mex szerzeménye. Tudod, ő az, akinek köszönhetjük a Rock and Rollnak mindig menni kell és a Motoros c. dalunkat. Kevés nótát írt, de szerintünk ez is jól sikerült. Ez, amolyan psychobilly-s stílusú. A keletkezési ideje nem behatárolható, de kb. 2000-ben íródhatott. Az biztos, hogy amikor kilépett a Rakeccből és megalapította a Rumble nevű bandáját, akkor ez a dal már a műsorukon volt.
Témailag egy, az életben csalódott emberről szól. Egy kis módosítás lett rajta, pl. Pepax hozzátett egy keveset a szöveghez és a zenéhez is. Eléggé sötétre sikeredett az intro rész, ami megadja a dal hangulatát.
A dal címe:
Blues sors


2017.05.29.Elkészültek az új háttereink! Két új molinóval gazdagítjuk a színpadképet, amiket a jobb és bal oldalon láthattok a koncerteken. Reméljük, nektek is annyira tetszik, mint nekünk!
A 22. heti dal 2016-ban lett megálmodva. Szó szerint, mert Pepax álmában írta, és amikor felébredt, akkor rögzítette. Angol szöveggel álmodta meg, ezért így is énekelte fel. Műfaját tekintve country, vagyis hillbilly.
A dal címe:
I wanna no more cry


2017.05.22.Egy kis változtatást csináltunk a menüknél. Idáig Letöltés néven futott egy gomb a jobb oldalon, amit átneveztünk Szervezőknek. Itt találhatóak azok, amire a minket koncertre meghívóaknak szükségük lehet: zenekari logók, Technikai Rider és a Műsorközlő.
A 21. heti szerzemény 1999-ben íródott. Akkoriban volt egy rock'n'roll fesztivál Budapesten, ahol egyik barátunkkal kékre festett hajjal jelentünk meg. Az ő karjára abban az időben került egy tetoválás, amin egy V8-as autó látható. Az akkori magatartásunkról és viselkedésünkről szól a nóta, ami pár emberből elég erős nemtetszést váltott ki. :)
A dal egyébként egy ütős neorockabilly! A dal címe:
Lázadó


2017.05.15.Reméljük, neked is tetszik az új külsőnk! Nagyon sok pozitív visszajelzést hallottunk a megújult homepage-el kapcsolatban. Köszönjük a dicséretet!
A 20. heti dal 1993-ból való. Pepax sokáig nem találta elég jónak a publikálásra, de ebben a "nagyzenekari" felfogásban sokat sikerült javítani rajta! :)
A dal ötlete abból jött, hogy a rock'n'roll zenére azt mondták anno, hogy amolyan macskazene. (Valamilyen szinten elképzelhető, hogy tudat alatt a Rockin' RockCats zenekari név is erre a nótára vezethető vissza, de ez csak városi legenda.) :). A dal címe:
Macskazene


2017.05.08.Íme, végre megújult a Rakecc honlapja! Ezt az oldalt már mobilon és tablet-en is meg lehet nyitni! Pár újdonsággal is várunk benneteket! Elkészült egy olyan eseménynaptár, amelyhez még nem volt hasonló! Összefoglaltuk a rockabilly és rock'n'roll előadókat egy olyan naptárba, hogy kinek mikor van a születés és halálának az évfordulója. Ettől az előadótól meg is tudtok nézni egy videót is. Van olyan nap, amikor több előadóra is emlékezünk, de itt csak egy-egy muzsikust említünk meg, a helyhiány miatt.
Egyszerűsödött a kapcsolatfelvétel velünk, mert már a kezdőoldalon láthatóak az elérhetőségeink. Könnyebben megtalálható a Technikai Riderünk, ami a hangosítóknak nyújt segítséget. A következő koncert alapból megjelenik a nyitóoldalon, de ha meg akarod nézni a további fellépések dátumait, akkor ráklikkelve a következő koncertre, máris láthatod két hónapra előre a bulik idejét és helyszíneit!
Újdonság, hogy ha valaki személyesen szeretne valamelyikünkkel kapcsolatba lépni, akkor megteheti a személyes Facebook oldalán keresztül.
A Videók oldalon csak a teljes koncerteket találod, ha egy-egy dal videóját szeretnéd megnézni, akkor a Dalok menüpont alatt keresd meg a nótát, és a dalszöveg mellett megnézheted a videóját (ha van neki)! :)
A fotók oldalon találhatóak a zenekari Logók. Ezt szintén a koncertszervezőknek ajánljuk, hogy a mi feliratunkkal tudja hirdetni a koncertünket. Sajnos, a képek feltöltése még nem fejeződött be, ezen folyamatosan dolgozunk.
A Lemezek oldalon megtalálhatjátok a banda idáig megjelent lemezeit, és a Bót oldalán pedig meg tudjátok rendelni tőlünk. Ez is sokkal design-osabb lett, csakúgy, mint a koncertfelkérés menüpont alatti megrendelő kitöltése.

MÁS!
Továbbra is folytatódnak a dalfeltöltések. A 19. heti dal 2015-ben született és valós élményeken alapul. Egy válaszút előtt álló ember tépelődéséről szól. Kicsit ska-s beütésű a gitárjáték a dalban, de műfaját tekintve neorockabilly. A dal címe:
Menjek vagy maradjak?


2017.05.01.Hamarosan már új külsővel jelentkezik az oldalunk, amit már mobilon is tudtok majd olvasni! A 18. heti dalfeltöltés egy vérbeli hillbilly, ami a stílus legtöbb jellegzetességét szemlélteti, pl. dupla- és parasztos ének, a dob nélkülözése a hegedű megszólalása stb. A dal címe:Beszél a szemem


2017.04.24.A 17. heti dal Pepax egy kis szánypróbálgatása a kölönböző stílusok összegyúrására. Biztos, hogy nem ez lesz a legnépszerűbb dala, de legalább nem lehet rámondani, hogy mindegyik szerzeménye "egykaptafa". A dal címe:Nyomd a gázt


2017.04.17.A 16. heti dal egy könnyed doo-woop, ami 2000-ben íródott. Miről is szólhatna, mint a szerelemről? Egy "új" hangszer szólal meg benne, és ez a tangóharmónika. A dal címe:Ha rám nézel


2017.04.10.A 15. heti dal 1998 körül íródott. Pepax akart egy olyan dalt írni, ami kicsit nyelvtörős, mint amilyen mondjuk Eddie Cochran Skinny Jim-je, vagy Elvis Hard Headed Woman-je. A dal címe:Vérbeli jampi


2017.04.02.A 14. heti dal egy duett, amit az 5 éves kislányával énekelt fel Pepax. Végtelenül egyszerű a dalszöveg, hogy még egy óvodás is el tudja énekelni. Bizonyíték erre Bogi! :) A dal címe:Hó-napoló


2017.03.27.Készül az új honlap! Részleteket később közlünk. A 13. heti nóta egy nagyzenekari swing, ami 2007-ben íródott. Sokáig hánykolódott a "fiókban", mert hiányzott a refrén és a főmotívum belőle. Végleges formáját 2015-ben kapta, amikor kialakult a fúvós szekciós rész. A dal címe:Szállj le a nőmről már


2017.03.20.A 12. dal volt Pepax első szerzeménye, amit Levivel (ex Taylors) közösen írt. Pepax régi zenekarának (The Taylors) ez volt az egyik legnépszerűbb dala. A dal címe:Pillantás


2017.03.13.A 11. heti dal egy vérbeli rockabilly! A dal címe:Forrón csókolj


2017.03.06.A 10. heti dal 2008-as szerzemény. A Johnny Cash stílusában íródott ballada egy gyilkos életútját írja le gyermekkorától a haláláig. A dal címe:Nem jó ez így


2017.02.27.A 9. heti dal 1992-ben íródott, amikor Pepax még nem a Rakeccben énekelt. A The Taylors-nak ez volt az egyik sikerdala. A dal címe:Lány talány


2017.02.20.A 8. heti dal egy tisztelgés a Black Jack's nevű európai rockabilly klub előtt. Az ő tiszteletükre íródott idén januárban. Mivel nemzetközi csapatról van szó, ezért angol nyelven íródott a szövege, hogy minden tag értse, hogy miről szól. A dal címe (stílszerűen):Black Jack's


2017.02.13.A 7. dal egy doo-woop 1992-ből, amikor még Pepax sem a Rakeccben, hanem a The Taylors-ban koptatta a mikrofont. A dal címe:Add nekem az első táncodat Jó szórakozást!


2017.02.06.A 6. heti dalfeltöltés egy húzós rockabilly 2013-ból. A dal címe:Szívtipró


2017.01.30.Az 5. dal egy lassú rock'n'roll 2012-ből. Valós eseményeken alapul. A dal címe:Emlékszel rám?


2017.01.23.A 4. dal egy pörgős rockabilly 2013-ból. A dal címe:Mit vársz?


2017.01.16.Az e heti dal egy régi, 20 éves szerzemény. Egy kis blues-os téma. A felvétel érdekessége, hogy Imo gitározta fel a szólóját, mert ő jobban érezte a feelinget. A dal címe:Elfogyott a hajlakkom


2017.01.09.Sziasztok! Itt a második heti csemege Pepax szerzeményeiből! Megtörtént esetet dolgoz fel. Aki esetleg magára ismerne, az nem a véletlen műve. A dal címe:Tetovált Baby


2017.01.02.Itt vagytok? BUÉK mindenkinek! Kezdjük is el az évet egy pörgős rockabillyvel, ami egy nagyon régi dal a múlt századból, amikor még a Rakecc is 5 tagból állt. Az újraértelmezés miatt a felvétel nemrégen készült el. Ez a dal egyébként Pepax Arc poeticája. A dal címe:Álmomban Jó szórakozást kívánunk!